Dalerpeel – De eerste overwinning van het seizoen kreeg voor eerste elftalleider Eddie van der Weide een gouden randje. Afgelopen zaterdag won zijn team de thuiswedstrijd van Steenwijker Boys. Daarna kreeg hij de Gouden Waarderingsspel van de KNVB met bijbehorend certificaat.

In de kantine werd Van der Weide tot zijn grote verrassing opgewacht door zijn vrouw Gea en kinderen Fleur en Lars. Een kort openingswoord van voorzitter Bennie Pol gaf aan, dat er een huldiging zou plaatsvinden. Namens het bestuur en de leden overhandigde Pol een dinerbon aan Eddie van der Weide, waarvan zijn gezin kan genieten.

De microfoon werd overgedragen aan de heer Geert Buls, die als vertegenwoordiger van de KNVB de jubilaris en de toehoorders mocht toespreken. “NKVV heeft vandaag een jubilaris in haar midden. Eddie van der Weide zit al 25 jaar in het bestuur van deze prachtige vereniging. Je bent begonnen in 1995 als penningmeester namens NKVV. later was je ook nog secretaris en wedstrijdsecretaris en tevens was je voorzitter. Momenteel ben je vicevoorzitter en tijdelijk opnieuw penningmeester. Buiten deze functies heb je nog veel meer voor de club betekend. Kortom, in hart en nieren een echte clubman waarop de vereniging NKVV trots kan zijn.” Van der Weide heeft alle elftallen binnen de vereniging doorlopen. Niet alleen als speler, maar ook als doelman. Ook is hij actief op maatschappelijk en sociaal terrein actief. Inmiddels staat hij als kandidaat op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Foto’s en tekst: Klaas Veldhuis. Meer foto’s staan op de Facebookpagina van NKVV.