Coevorden – Irma Talens uit Coevorden staat op de concept-kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen op plaats 69. Daarnaast staat Jeroen Hartsuiker uit Klazienaveen op plaats 37.  Gezien de posities en peilingen ligt het niet direct voor de hand dat zij in de Tweede Kamer komen mits zij veel voorkeurstemmen halen.

Irma Talens heeft een horeca-achtergrond. Haar ouders zijn Geert en Annie Talens van het bekende hotel, waar haar broer Harry en schoonzus Cora nu de scepter zwaaien. Zij studeerde aan de Hogere Hotelschool en was jarenlang werkzaam in de horeca als bedrijfsleider en directeur-eigenaar bij diverse bedrijven. Zij werkte op het ministerie van Economische Zaken en was gedurende zeventien jaar regio-adviseur bij Koninklijke Horeca Nederland. Als zelfstandig professional richt zij zich nu met name op de retail en de vrijetijdseconomie in diverse steden in Nederland.

Jeroen Hartsuiker is momenteel wethouder in de gemeente Borger-Odoorn. Daarvoor werkte hij als programmamanager, omgevingsmanager en beleidsadviseur bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincie Drenthe.

De door de VVD Drenthe voorgedragen kandidaten Ewout Klok uit de gemeente Hoogeveen en Hilda Mulder uit de gemeente De Wolden komen niet op de lijst voor.

Voor zover nu bekend is zij de enige inwoner van de gemeente Coevorden die op een kandidatenlijst van een politieke partij staat.