Coevorden – De Nationale Sportweek is van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september. Tijdens deze week houden sportaanbieders in de gemeente Coevorden allerlei activiteiten. Voor verenigingen en andere sportaanbieders is het een mooie kans om leden en vrijwilligers te werven én om het sportaanbod onder de aandacht te brengen.

Daarnaast worden sportvrijwilligers in het zonnetje gezet, is er een fietschallenge op de basisscholen, aandacht voor aangepast sporten en wordt een kijkje genomen op de gezonde werkvloer bij een bedrijf in de gemeente.

Activiteiten zijn onder andere een open training en toernooi voor dames- en meidenvoetbal, een demonstratie van kaboutervoetbal, een open training zwemmen, TV De Return houdt een open clubavond. Verder is er een mind walk, kunnen kinderen kennismaken met atletiek, wordt een mini-roparun gehouden en houdt Korvesta open trainingen. Fietsclub Coevorden is actief en er worden clinics gehouden voor sportieve wandelaars en hardlopers. Ook staat een demonstratie G-voetbal van FC Emmen op het programma. In Sleen is er een bijeenkomst ‘Het fitte brein’ voor senioren.

Het complete programma met informatie over locatie, tijd en aanmelding staat op www.actiefincoevorden.nl. Klik daarvoor op de advertentie in dit artikel.