Coevorden – Theater Hofpoort, Museum Thijnhof en de synagoge, Stedelijk Museum en Het Arsenaal en Galerie Kunst op Vijf doen volop mee aan de Open Monumentendagen. Er is zaterdag 9 september van 13.00 tot 17.00 uur van alles te doen en ‘s avonds is er een openluchtbioscoop in de Daoler Tuun.

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort is op de Markt met de talkshow ‘Aan de campingtafel met’ en er zijn previews van voorstellingen in het komende seizoen te zien. Daarnaast kunnen kaarten worden gekocht en wordt volop aandacht besteed aan de Kindertheaterweek, die in oktober wordt gehouden.

Locatie film verplaatst

De film ‘Mamma Mia’ wordt niet op de Markt in Coevorden vertoond, maar in de Daoler Tuun. De film begint om 21.00 uur. Neem je eigen stoel, zitzak of kussens, hapjes en drankjes mee!

Synagoge/Thijnhof

In de synagoge en Museum Thijnhof aan de Kerkstraat/Gasthuisstraat zijn rondleidingen, is er aandacht voor Joods cultureel erfgoed, wordt een kinderspeurtocht gehouden en is een gezellig terras ingericht. Bovendien is de film ‘Coevorden in oude foto’s’, gemaakt door Herman Wessel, te zien. Om 16.30 uur is er een concert.

Kunst op Vijf

Galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat houdt een workshop ‘Geveltjes stempelen’ en is de expositie ‘Zilver’ te zien. Het Coevorder Kunstcollectief bestaat 25 jaar, een zilveren jubileum dus. Elk lid van het CKC toont zijn of haar expressie in een zilveren context. De galerie is ook zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Stedelijk Museum/Arsenaal

Stedelijk Museum Coevorden en Het Arsenaal houden twee stadswandelingen in het kader van het thema ‘Levend Erfgoed’ van de Monumentendagen. Lambert Hans is de gids. De wandelingen beginnen om 11.00 en 14.00 uur bij Het Arsenaal aan de Haven. Aanmelden kan bij de balie van Het Arsenaal of via telefoonnummer 088-0128315. Het museum is geopend van 9.30 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Livemuziek

Op alle locaties is livemuziek van Trio Concordia, Duo Nootmuskaat en The Leoville Klezmer Syncopaters.

Gratis

De activiteiten zijn gratis toegankelijk en zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Coevorden.

Thema

Het thema van de VriendenLoterij Open Monumentendagen is ‘Levend erfgoed’. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het UNESCO Verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en dat wordt gevierd door het thema ‘Levend Erfgoed’ te koppelen aan Open Monumentendag.

De openluchtvoorstelling is verplaatst naar de Daoler Tuun.