Schoonoord/Zweeloo  Roberto di Tolve uit Schoonoord is een petitie gestart tegen de opheffing van de milieustraat in Zweeloo, gesteund door Dorpsbelang Schoonoord. De petitie was op maandagavond al meer dan zevenhonderd keer ondertekend.

De petitie staat aangekondigd op de Facebookpagina’s van Schoonoordnet en Dorpsbelangen Schoonoord en is ook te vinden via deze link. De Tolve startte zijn actie, omdat hij heeft ervaren dat veel inwoners van Schoonoord zich zorgen maken.

“De plannen werken illegale vuilstort in de omringende bossen in de hand. Dat moeten we niet willen”, aldus Di Tolve. “Ook Staatsbosbeheer dient hiertegen in opstand te komen.”

De gemeente Coevorden gaat onderzoek doen naar een nieuwe locatie voor de gemeentewerf en milieustraat. De gemeenteraad, met uitzondering van de VVD, is daarmee akkoord gegaan. Volgens de gemeente zijn de twee huidige locaties in Coevorden en Zweeloo toe aan vervanging. De voorkeur van het college gaat uit naar een plek langs de weg tussen Dalen en Oosterhesselen.

Foto: milieustraat Zweeloo (foto: Google Maps).

Onderzoek naar nieuwe gemeentewerf en milieustraat

Meerderheid raad stemt in met onderzoek naar één milieustraat