Coevorden – Alzheimercafé Coevorden houdt woensdag 8 maart weer een bijeenkomst in De Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat 1. Het thema is ditmaal ‘Mondzorg bij dementie’. De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar.

Bij kwetsbare ouderen en mensen met dementie komen relatief vaak mondproblemen voor. Bijvoorbeeld omdat ze vaak verschillende medicijnen gebruiken met vaak een droge mond als gevolg. Ook de afname van de motoriek en de mindere motivatie voor een goede mondverzorging spelen een rol. Vaak komt het voor dat iemand met dementie mondverzorging weigert. Hierdoor verslechtert de mondgezondheid, maar hierdoor kan ook de algehele gezondheid achteruitgaan. Een goede en juiste benadering is bij de mondzorg dan ook van groot belang.

Een ervaren en deskundige tandarts van PUUR mondzorg uit Emmen verzorgt de avond in het Alzheimercafé en vertelt over goede mondzorg en hoe om te gaan met de problemen die zich kunnen voordoen.

Het Alzheimercafé, dat elke tweede woensdag van de maand plaatsvindt, is een veilige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimercafé informatie en steun en werkt het mee aan meer openheid over dementie.