Coevorden – De band O’Dreams en ComedyPact komen deze week naar Theater Hofpoort. O’Dreams speelt Ierse muziek en is vrijdag 5 april in het theater. Voor zaterdag 6 april zorgen Thjum Arts en Lonneke Dort voor hilarische momenten.

O’Dreams

O’Dreams bestaat uit Ed Veltrop (zang, piano, accordeon), Danny Guinan (zang, gitaar) en John Flierman (zang, gitaar bodhran). Zij doorkruisen de drukke straten van Dublin en verdwalen in donkere stegen. Het trio speelt in Grafton Street, beklimt de Dublin Mountains en strijkt neer langs de oevers van The Liffey. Tijdens hun tocht langs oude pubs laven ze zich aan Guinness en whisky, horen ze weemoedige verhalen en ontrafelen ze het onstuimige leven van beroemde Ierse muzikanten en vreemde kostgangers. Terwijl jij op het puntje van je stoel geniet van songs van onder meer The Dubliners, The Fureys, Christy Moore en U2, schieten beelden van hun muzikale citytrip voorbij en kun je meedoen aan een hilarische pubquiz. Om jezelf even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren terug te vinden in een opwindende roes van Ierse humor en vrolijkheid. Het optreden begint om 20.15 uur.

ComedyPact

Thjum Arts en Lonneke Dort zijn zaterdag 6 april in Theater Hofpoort, ook deze voorstelling begint om 20.15 uur.

In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen. Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling heeft door gemaakt, blijkt als hij in 2018 meedoet aan het Amsterdams Studentencabaretfestival en daar de jury- en publieksprijs wint. Niet veel later was hij ook finalist bij het Leids Cabaretfestival en in 2021 won hij de jury- en publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

Lonneke Dort werd wildernisgids en is er klaar voor om tijdens de apocalyps het bos in te trekken. Tot die tijd is ze in ons midden en probeert ze zich te verhouden tot beige mensen, groetjes en sudderen in je eigen comfortzone. In 2017 won Lonneke de juryprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Drie jaar later werd ze uitgeroepen tot één van de negen cabaretiers van de NRC 101 Nieuwe Talenten.

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterhofpoort.nl en zijn te koop aan de theaterkassa in het Cultuurhuis aan Kasteel 3, elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd via kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto: O’Dreams: © Loek Muijsenberg