Coevorden – Theater Hofpoort heeft de komende tijd weer heel wat voorstellingen op de agenda staan. Na Comedy & Cocktails op woensdag 6 oktober, Debby Petter op vrijdag 8 oktober en Dilana & Jeff Zwart op zaterdag 9 oktober ziet het programma er volgt uit.

Kirsten van Teijn

Op woensdag 13 oktober komt Kirsten van Teijn naar De Fabriek aan de Sint Jansstraat. Deze voorstelling staat mede in het teken van de Regenboogweek en is georganiseerd in samenwerking met het Diversiteitsplatform Coevorden.

De voorstelling begint om 20.15 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). De entreekosten zijn 10 euro, inclusief een kopje koffie/thee met roze koek voor de voorstelling. In (S)EXPERIMENT onderzoekt Kirsten vormen van liefde in de 21ste eeuw. “We worden aan alle kanten beperkt. Niet alleen door nieuwe maatregelen, maar ook door oude denkpatronen. Beperkingen bieden ook nieuwe ruimte; is dit niet juist de tijd om de wereld te herdefiniëren?” Kirsten begint bij de liefde. Vol optimisme en zelfspot neemt ze je mee in haar leven met vriend én vriendin. “Want waarom zou je moeten kiezen voor één liefde of één sekse? In een tijd waarin er meer is tussen hetero en homo en we uit onze hokjes barsten. Nou ja, misschien omdat je nu twee keer zoveel hebt om je aan te ergeren. Of omdat een seksrooster net zo opwindend is als een schoonmaakrooster.”

Theatercollege Splinter Chabot

Splinter Chabot geeft op vrijdag 15 oktober vanaf 20.15 uur (zaal open 19.30 uur) een theatercollege in De Fabriek. Theater Hofpoort heeft dat georganiseerd in samenwerking met het Diversiteitsplatform Coevorden en Bibliotheek Coevorden. De entreekosten zijn 15 euro, inclusief een kopje koffie/thee voor de voorstelling.

Het boek ‘ConfettiRegen’ van Splinter Chabot gaat over de ontdekking dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. Zijn tweede boek ‘Roze Brieven’ is een bundeling van de meest bijzondere, ontroerende, grappige, gekke, treurige en hoopvolle reacties op zijn eerste boek en zijn eigen reactie op die brieven. Behalve dat Chabot, zoon van dichter en schrijver Bart Chabot, schrijft is hij ook programmamaker en verschijnt hij regelmatig in diverse praatprogramma’s. In het najaar van 2019 werd hij verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire.

Mart Hillen – Mart & Movies

In zijn nieuwe theaterprogramma ‘Mart & Movies’ vertelt Mart Hillen, het jongste gitaarfenomeen van Nederland, over zijn passie voor films en filmmuziek. Hij is zaterdag 16 oktober in De Fabriek van Theater Hofpoort aan de Sint Jansstraat 4. De entreekosten zijn 17,50 euro, inclusief een kopje thee/koffie voor de voorstelling. Het programma begint om 20.15 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Mart Hillen Hij speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible, maar ook uit recente films als Bohemian Rhapsody over Queen en Yesterday over The Beatles.

Daan Draait

In de herfstvakantie is de voorstelling Daan Draait – A.VONTURA EN DE T.E.I.T. Machine te zien. De voorstelling op woensdag 20 oktober is voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar. Er zijn drie voorstellingen van een half uur in De Fabriek: om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. De entreekosten zijn 2,50 euro, inclusief een glas ranja en een spekkie.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, maar een tijdreis maken is natuurlijk wel gaaf! In Arie Vontura’s geheime laboratorium is een fantastische uitvinding gedaan: met een speciale koptelefoon op kun je door de tijd reizen. Maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort? Samen met de kinderen gaat Arie terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Naar welke tijd zou jij willen reizen?

Theaterkaarten bestellen

Kaarten kunnen online worden besteld via www.theaterhofpoort of kunnen worden gekocht aan de theaterkassa aan de Sint Jansstraat 4. Die is elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend.

Foto Kirsten van Teijn: © Casper Koster.

Zie ook:

Programma Theater Hofpoort