Coevorden – De gemeente Coevorden vindt meedoen belangrijk. Daarom voor kinderen uit gezinnen die weinig geld te besteden hebben een Doe-Mee-Zomerpakket. Er zitten drie bonnen in het pakket: eentje voor een bezoek aan de dierentuin of andere dagattractie, een bioscoopbon en een VVV-bon. De wethouders Joop Brink (minimabeleid) en Jeroen Huizing (jeugd) deden maandagochtend de eerste pakketjes op de bus. Het pakket is voor kinderen van 3 tot 18 jaar die een Doe-Mee-Pas hebben, waarmee ze af en toe wat extra’s kunnen krijgen. Zij krijgen het pakketje een dezer dagen in de brievenbus.

Wie voldoet aan de voorwaarden en nog geen Doe-Mee-Pas heeft, kan een Doe-Mee-Zomerpakket aanvragen via de website van de gemeente. Op de website staan de voorwaarden om in aanmerking te komen.

Wethouder Jeroen Huizing: “Veel problemen die op latere leeftijd ontstaan, kun je voorkomen wanneer kinderen veilig, gelukkig en gezond opgroeien. Als ze zich kunnen ontwikkelen, goed onderwijs kunnen volgen en kunnen sporten en bewegen. Wij investeren bewust in jongere generaties, want dat is investeren in de toekomst. Met een Doe-Mee-Pas en het Doe-Mee-Zomerpakket kunnen kinderen uit een minder draagkrachtig gezin ook meedoen.”

Het Doe-Mee-Zomerpakket wordt gefinancierd uit de zogenaamde Klijnsmagelden en de middelen die de gemeente Coevorden beschikbaar stelt voor minimabeleid.