Coevorden – De woensdagochtend begon voor de kinderen en de teamleden van Brede School SOM wat anders dan gewoonlijk. Het was namelijk tijd voor de opening van de Kinderboekenweek met het thema ‘Worden wat je wil’. Een goed moment om het (voor)lezen extra te promoten. In Brede School zitten naast Kinderopvang Kinderwereld, drie basisscholen: CBS Mijndert van der Thijnen, OBS de Wilhelminaschool en RKBS Panta Rhei.

De opening van deze Kinderboekenweek vond plaats in de centrale hal van de scholen. “Wij vinden het belangrijk om dit soort activiteiten samen te doen, zodat we van en met elkaar kunnen leren”, stelt een leerkracht van de Wilhelminaschool.

Alle kinderen mochten verkleed naar school om te laten zien wat zij later willen worden. Er waren diverse politieagenten en militairen, maar ook de kapster, dierenarts en voetballers waren aanwezig. “Kinderen die het niet fijn vinden om te verkleden zijn zichzelf gebleven en dat is ook helemaal goed!” vindt een leerkracht van Panta Rhei.

De komende dagen staat in het teken van (voor)lezen en daarbij horen ook speciale activiteiten. Zo doen alle leerlingen een beroepenspeurtocht door de drie scholen. Kinderen werken hierbij samen in groepjes en zoeken de verschillende beroepen die zijn verstopt.

De Kinderboekenweek wordt vrijdag 15 oktober afgesloten met een boekenruilmarkt. De scholen zijn nog op zoek naar kinderboeken die de leerlingen kunnen ruilen. Wie thuis nog geschikte boeken heeft en die beschikbaar wil stellen, kan contact opnemen met één van de drie scholen. “Onze leerlingen vinden het fijn om te lezen uit ‘nieuwe’ boeken en voelen zich trots als ze deze zelf hebben geruild”, zegt een leerkracht Mijndert van der Thijnen.

Tekst: Corine Kuper, directeur Panta Rhei; foto’s teamleden brede school.