Coevorden – De Historische Havendagen 2023 zitten er weer op. Ze waren een groot succes, waarmee Coevorden goed op de kaart is gezet door de activiteitencommissie van Havenvereniging Coevorden en tal van vrijwilligers. Een compliment waard! Havenvereniging Coevorden mag trots zijn.

Net als vrijdagavond en zaterdag de hele dag was het vandaag heel druk in het centrum. Net als gisteren was er de schippersmarkt. Er stonden kramen langs de Haven en in de Oosterstraat, aangevuld met kramen aan het Kasteel, in de Bentheimerstraat en de Friesestraat. De sloepen De Blauwe Gans en De Groene Loper draaiden overuren wat betreft het aantal rondvaarten.

Op de Gedempte Haven was ‘s middags een open muzieksessie en verzorgden Pip & Zip twee voorstellingen bij de haven. Ook In2Dance was van de partij met diverse groepen. In het centrum was er een koopzondag en hadden de ondernemers gezorgd voor optredens van een Coevorder accordeonduo, piratenkoor De Stormvogels uit Emmen en Sokkenbuurt Zeemanskoor uit Ugchelen (bij Apeldoorn).

Aan het einde van de middag werden de activiteiten beëindigd. De schippers vierden naderhand nog een feestje in havenlokaal De Schoener aan de Monierkade.

Na de hieronder staande foto’s en filmpjes staan links naar artikelen over de activiteiten op vrijdag en zaterdag met ook veel foto’s en filmpjes. Daarenboven staat ook veel beeldmateriaal op de Facebookpagina van de Havenvereniging.

Havendagen zijn knallend van start gegaan (met foto’s en filmpjes)

Historische Havendagen zijn in trek

Ancora zorgt voor prima muzikale sfeer