Dalen – De organisaties van het School- en Volksfeest Dalen en Weijdepop hebben de handen ineengeslagen en zorgen gezamenlijk voor een heel mooi programma van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli. Het thema is ‘Dalen op avontuur’.

Vanuit beide geledingen is een grote commissie samengesteld, die het programma in elkaar heeft gezet. Vol enthousiasme vertellen de mensen van Weijdepop en het School- en Volksfeest over hetgeen allemaal staat te gebeuren. Het programma speelt zich grotendeels af op het feestterrein aan de Reindersdijk nabij het station. Alleen de kinderactiviteiten zijn bij en rond de school. Naast alle activiteiten van het School- en Volksfeest heeft Weijdepop een stevige muzikale inbreng op podium De Weijde en de mainstage.

Openingsavond

De activiteiten beginnen eigenlijk al op woensdagavond 3 juli. “Die avond”, vertelt Henk Wilting van Volksvermaken, “gaan we de tuinen en straten keuren. De avond erop worden de winnaars bekendgemaakt in de tent op het feestterrein.” Henk Kip van Weijdepop voegt eraan toe: “Die donderdagavond vanaf half acht treedt de band Old Rocks op.”

Lichtroute

Vanaf donderdagavond is er een lichtroute langs als versierde en verlichte straten en tuinen.

Kinderactiviteiten

Op vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur zijn de kinderactiviteiten bij de school, die in het teken staan van ‘Dalen op avontuur’. “Daarvoor zijn meer dan 120 vrijwilligers actief”, zo laat Wilting weten. “De Burgemeester Fonteinstraat is dan afgesloten. Woonzorgcentrum Selkersgoorn is opgenomen in het speelterrein.” De kinderen gaan tijdens een wereldreis hun avonturen beleven.

Ouderenmiddag

“Op vrijdagmiddag”, vertelt Lida Ruinemans van Volksvermaken, “is er van 14.00 tot 17.00 uur een ouderenmiddag in ‘t Oelnbret.” De ouderen worden ontvangen met koffie en kunnen genieten van muziek van de band Retro. De entree is gratis.

Line-up vrijdagavond

“Op vrijdagavond is er in de grote tent een dj-avond voor de jeugd en andere belangstellenden”, vertelt de organisatie van Weijdepop. “Op podium De Weijde en de mainstage staan dan The Knights, CCR Tribute, The Clarks (Golden Earringmuziek), Slash ‘n Roses, Kobus en de rokkers, Poar Neem’n, Gekkenhuis, Plug ‘n Play, dj Ronnie B, Beatcrooks en The ABBA Experience.”

Optocht zaterdag

Op zaterdagmiddag is de grote optocht met sowieso dertig wagens/groepen. “Alle groepen van de school doen mee”, zegt Wilting met enige trots. De optocht start om 15.00 uur vanaf de Molenwijk, het eindpunt is het feestterrein. De wagens zijn er tot en met zondag te bekijken.

Muziek zaterdag

Vanaf 17.00 uur is er muziek op het evenemententerrein. Een keur van artiesten treedt er op: Orlando Uitenwerf, De Moeflons, Slow Movin’ Outlaws, dj Lars Evers, Edwin Jongedijk, The Blues Busters, Bacon Fat Louis, Daredevils en Papaformigas sluit af.

Zondagmiddag

Zondag is de entree gratis. De activiteiten beginnen om 14.00 uur. Er is een achtkamp tussen groepen en buurten, er treden loopbandjes op en er is muziek op beide podia. De organisatie is nog bezig met een escaperoom in de buitenlucht en Sabine Blaauwgeers houdt een fietsclinic. De Daler Voices en Volharding zijn ook van de partij.

Weijdepop zet een programma neer met de Eastman Live Band, The Bacon Factory, Rockin 4, Boogie Beasts, The Woodpeckers en tot slot Bad Tyre, die tot 22.00 uur speelt.

Entree

De entree op donderdag en zondag en de activiteiten van het school- en volksfeest is geheel gratis. Voor de vrijdagavond en zaterdagavond kunnen online kaarten worden besteld via de website van Weijdepop. Er is alleen onlineverkoop, op het feestterrein zijn geen kaarten te koop.

Meer informatie

Alle mogelijke informatie staat op www.schoolenvolksfeest.nl, www.weijdepop.nl (inclusief complete line-up met tijden) en op de Facebookpagina Dalen op avontuur. De flyer van het School- en Volksfeest is hier te zien. De organisatie van het geheel is in handen van een grote groep mensen, die de ondersteuning vanuit de middenstand prijst. Tevoren heeft het School- en Volksfeest nog een collecte gehouden in het dorp.

Foto: Henk Kip, Jos Wortelboer, Freddy Gossen, Henk Wilting, Bert Wilpshaar, Joris Sterkenburg, Lida Ruinemans, Johan Warta.