Veenoord – Germanicus heeft ook zijn zesde wedstrijd met winst afgesloten. De uitwedstrijd tegen Twedo op het sportpark in Veenoord werd gewonnen met 2-4. Met achttien punten uit zes wedstrijden staan de Germanen riant op de koppositie.

Gemakkelijk was de winst zeker niet. Keeper Manting van Twedo wilde het feestje op de Ganzenmarkt kennelijk niet verpesten, tot twee keer toe ging hij in de fout. Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over Kain Hoogeveen, Stefan Kikkert en keeper Jovannis Mendes. Stan Meijerink, Abdallah Tsatsajeva en keeper Loyd Kuiper waren hun vervangers.

Na drie minuten schoot Stan Meijerink een afvallende bal hoog over. In de dertiende minuut kwam Germanicus op achterstand. Doordat de verdediger van Germanicus niet fel genoeg in het duel ging, kon spits Dion Klaassen vrij doorlopen op keeper Loyd Kuiper. Alleen voor de keeper schoof Klaassen simpel de 1-0 binnen voor de thuisclub. Drie minuten later volgde al de gelijkmaker. Vanaf rechts kon Robin Barelds Stan Meijerink in stelling brengen, Meijerink controleerde de bal meteen en schoot beheerst de 1-1 tegen de touwen.

Germanicus probeerde via combinatiespel Twedo uiteen te spelen, dat lukte af en toe. De thuisclub kwam er in de omschakeling met regelmaat gevaarlijk uit. In de 25ste minuut was er bijna de 2-1 voor de thuisclub, de bal werd net achter de instormende spits gespeeld. Hierna waren er wat kansjes voor Germanicus. Pal voor rust was er een perfecte voorzet van Nance Hoogeveen, deze voorzet werd door Roelof van Dijk via de onderkant van de lat in het doel gewerkt voor de 1-2 ruststand.

Na rust was een rommelige wedstrijd te zien: Twedo had een hartstochtelijke inzet en Germanicus speelde slordig. Het venijn zat in de laatste minuten van de wedstrijd met de keeper van Twedo in de hoofdrol. In de 90ste minuut wilde keeper Manting met een snelle spelhervatting de bal naar voren schieten. Hij schoot de bal tegen het achterwerk van Stan Meijerink, hierdoor kon de actieve spits Nance Hoogeveen de bal in het lege doel schuiven voor de 1-3. Drie minuten later zorgde invaller Jeroen van de Ham voor een fantastisch doelpunt voor Twedo. Hij schoot vanaf 20 meter de bal stijf in de kruising voor de 2-3. In de laatste minuut van de blessuretijd wilde keeper Manting van Twedo de bal naar zijn spitsen schieten, maar schoot tegen de storende Nance Hoogeveen. De bal ging met een mooie curve het doel in voor de 2-4 eindstand.

Volgende week speelt Germanicus thuis de derby tegen Dalen. De wedstrijd is op zaterdagavond 18 november en begint om 19.30 uur.