Regio – Voor de elfde keer houdt Stichting REUR het Drèents Liedtiesfestival. Dit songfestival zorgt ervoor dat er een breder aanbod komt van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek. Stichting REUR maakt zich sterk voor de Drentstalige muziekcultuur in de breedte en brengt daarmee aansluiting tot stand van het Nedersaksisch en Drents bij andere (inter-)nationale minderheidstalen.

Stichting REUR vroeg wederom alle muzikanten en tekstschrijvers op om hun beste muzikale been voor te zetten en liedjes in te sturen. Nadat de inzendingsperiode werd gesloten, koos een beoordelingscommissie uit twintig inzendingen de uiteindelijke finalisten gekozen.

Finalisten

De finalisten van het DLF23 zijn:

Argens underweg, tekst/muziek Emile Boer; Plaggenhut Noordwaarts, tekst: Johnny van Wijk; muziek: Band Noordwaarts

Selah, Bertine Snippe, tekst: Bertine Snippe; muziek: Gerwin Jutstra

(De ballade van) Teunis Wiet, Dréents Grøs, tekst/muziek: Bert Hilberts

Als de wolv’n kommen, Werilt (Gijs -Peter Kuijpers), tekst: Gijs-Peter Kuijpers; muziek: Gijs -Peter Kuijpers & Ruud Hermans

Tot de zun uut giet, Lisa Harms, tekst/muziek: R. Keuter, D. Hendriks , R. Prins

Geef het even wat tied, Marianne Veenstra; tekst: Marianne Veenstra; muziek: Marianne Veenstra/Niels Lingbeek

Kom dans met mij, Madelon Heijnen; tekst: E. Heijnen, M. Heijnen; muziek: Mickey Bakker

Zo’n kerel as hij, Sis ter Sister; tekst/muziek: R. Keuter, D. Hendriks , E. Funke

Loeiende sirenes, Marjolein Schepers; tekst/muziek: Geert Leurink & Harro Wimmenhove

Finale

De finale van het Drèents Liedtiesfestival vindt plaats op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) in het ATLAS Theater in Emmen en wordt LIVE uitgezonden op RTV Drenthe.

Rick Hilberts -winnaar van DLF22- komt zijn winnende lied ‘Vallende sterren’ nog een keer zingen en geef de prijs door aan de winnaar van de editie van dit jaar. De winnaar krijgt 2.000 euro, te besteden aan het opnemen en uitbrengen van het winnende lied en vertegenwoordigt het Nedersaksisch op het Europees Songfestival voor Minderheidstalen tijdens het Suns Europefestival in Udine (Italië) later dit jaar.