Coevorden – Het team van de Wilhelminaschool in Coevorden heeft zich het afgelopen jaar verdiept in en ontwikkeld tot een school die cultuursensitief werkt. Samen met Nurcan Mulder, oprichter van het bureau De Multicultuur, hebben alle teamleden zich geschoold in het cultuursensitief handelen. Dat gaat om het omgaan met cultuurverschillen.

Tijdens de scholing werd ook het belang van eigen waarden en normen inzichtelijk, want je neemt jezelf immers mee in contact met anderen. Het is belangrijk om van jezelf ook goed te weten waar je voor staat en wat je belangrijk vindt, daarnaast is het belangrijk dat je dit begrijpt van de ander. Bij cultuursensitief werken gaat het vooral om inzicht in andere culturen en begrip van het verschil tussen deze culturen.

Nurcan geeft het team van de Wilhelminaschool de volgende feedback: “Wat een prachtig team zijn jullie en wat was het weer een mooie interactieve scholing! Ik krijg zoveel energie van dit team, omdat ze heel erg betrokken zijn en er ook echt voor open staan om de groei aan te gaan! Heel mooi om dit mogen mee te maken!”