Coevorden – Dave Kalkman exposeert zijn werk van zaterdag 5 februari tot en met donderdag 17 maart in Galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat in Coevorden.

Na een opleiding docent beeldende vakken te hebben afgerond, is Dave Kalkman werkzaam als beeldend kunstenaar. Daarbij heeft hij door de jaren heen gewerkt als creatief coach en trainingsacteur.

Als beeldend kunstenaar zijn zijn interesses en onderwerpen door de jaren heen hetzelfde gebleven. Dave wordt geboeid door dat wat juist onder de oppervlakte schuil gaat in menselijke relaties. Deze soms nauwelijks waarneembare spanning is fascinerend om weer te geven. Elk onderwerp vraagt om een eigen aanpak. Uitgangspunt is de figuratie maar het is ook mogelijk meer abstracte elementen in een beeld te verwerken. Zijn doel is het moment te treffen dat hij karakteristiek vindt in de gegeven situatie. Schilderen is communiceren en als zijn werk daartoe aanleiding geeft, is het voor zijn gevoel geslaagd.

Naast portretten en figuren schildert Dave genreachtige stukken. Meer informatie staat op zijn website ysbrandart.nl. Galerie Kunst op Vijf van het Coevorder Kunstenaarscollectief (CKC) is geopend van woensdag tot en met zaterdag en op koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur.