Zo, dat was de paasdagen. Die zijn voor mij en voor vele anderen rustig verlopen, al waren er hier en daar wat uitwassen. Ik heb me prima vermaakt, ik heb lekker buiten gezeten en ik heb heel wat gelezen, want daar kwam ik de laatste tijd (te) weinig aan toe. Verder heb ik wat achterstanden in werkzaamheden weggewerkt.

Ik moest wel lachen nadat ik een aanpassing op LinkedIn had gedaan. Ik heb een tekst van een reeds bestaande functie gewijzigd en meteen werd ik van alle kanten gefeliciteerd met mijn ‘nieuwe functie’. Dat waardeer ik zeer, hoor. Ik merk in ieder geval dat mijn update is gezien en zo kom je weer eens in beeld.

Vreemd

Op een bericht over de opvang met met corona besmette cliënten van Vanboeijen en Cosis in Kibbelveen las ik een wel heel vreemde reactie. De mensen zouden daar maar moeten wegblijven, want we hebben dat (doelend op corona) hier niet. Hier neem ik afstand van. In Drenthe zijn inmiddels 319 besmettingen vastgesteld en er zijn nog veel meer besmettingen. Negen inwoners van Drenthe zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Verveling

Het schijnt, dat ‘de mensen’ zich vervelen. Nu kan ik me daar wat bij voorstellen als je alleen in je woning of je kamer zit en je kunt echt niet naar buiten. Maar als je gezond van lijf en leden bent, kun je een wandeling maken, een boodschap doen en binnen is er toch ook genoeg te doen? Veel mensen zijn heel creatief en bedenken allerlei leuke activiteiten om kinderen te vermaken. Zo kwam de paashaas op tweede paasdag langs in de wijk Vosmaten.

Ik begrijp heel goed, dat mensen graag naar buiten willen. Dat heb ik zelf natuurlijk ook. Maar waarom mensen plaatsen opzoeken die hoogstwaarschijnlijk druk worden bezocht? Geen idee. Er zijn genoeg mogelijkheden om rustige plekken op te zoeken, maar blijkbaar moeten veel mensen altijd mensen zien. Ga maar eens het bos in. Aan de rand van het bos kan het in normale tijden druk zijn, maar driehonderd meter verderop is geen mens meer te bekennen.

Eerder werd nog wel eens gemopperd op de betuttelende overheid. Nu is er een ‘intelligente’ lockdown, waarbij een beroep wordt gedaan op het zelf nadenken en het gezonde verstand.

Feestje

In Coevorden meende een groep jongeren een feestje te kunnen vieren bij de Klinkenvlierse Plas. Er zijn er maar één besmet zijn, dan lopen de anderen risico en daarmee loopt ook de naaste omgeving gevaar.

Drentse piloot

Een Drentse piloot heeft gestrande Nederlanders uit het buitenland opgehaald, zo las ik op RTV Drenthe. Gezien de reacties werd aan dat feit voorbijgegaan. “Ik wil met hem wel een rondje vliegen”, was één van de reacties, want blijkbaar viel de piloot wel in de smaak. Er volgden meer van dergelijke opmerkingen zonder erop in te gaan, dat zo’n repatriëringsvlucht bittere noodzaak is.

Uitwassen in den lande

En als mensen zich vervelen, waar gaan ze dan naar toe? Naar de bouwmarkt! Over het algemeen hielden de mensen zich goed aan de regels, maar als je de file bij een bouwmarkt in Den Haag zag…. Heel Holland bakt, Heel Holland plakt en Heel Holland bouwt blijkbaar. In Rotterdam zijn opsporingsambtenaren belaagd, van wie er twee naar het ziekenhuis moesten. In Enkhuizen zijn een vrouw en haar dochter bespuugd en moeten nu in quarantaine. In één van de reacties kreeg Rutte meteen de schuld. Ik begreep het verband echt niet, hij heeft dat toch niet op zijn geweten? In Vianen zijn twee eendenkuikentjes ernstig mishandeld, zodat zij moesten inslapen. Dan zit er toch werkelijk een steekje los bij de daders.

Pakjes

De postbodes klagen inmiddels over het vele werk. Ondanks de oproep vanuit de lokale middenstand om lokaal te kopen (uiteraard met inachtneming van de regels), wordt een enorme hoeveelheid online besteld. Pakketbezorgers slepen PostNL voor de rechter. Ik wil helemaal geen uitspraak doen of het al dan niet gelijk hebben. Ik denk wel, dat het een verkeerd moment is in deze crisistijd waar velen vechten voor hun leven en velen vechten voor het leven van anderen.