Gees – ‘Gees in Wintersfeer’ is wederom een groot succes geworden. Duizenden bezoekers kwamen vrijdag en zaterdag naar het evenement om te ervaren wat de organisatie ditmaal had neergezet. Elk jaar zijn er nieuwe elementen, zodat ‘Gees in Wintersfeer’ aantrekkelijk blijft.

Gezien de hevige regenval van de laatste tijd was parkeren in het weiland helaas niet mogelijk. Vele verkeersregelaars leidden de verkeersstroom in goede banen. Zij dirigeerden de auto’s in de bermen. Door de toeloop stonden auto’s tot ver buiten het dorp geparkeerd. Er waren extra huifkarren ingezet om bezoekers naar het dorp te brengen. Zowel de entree als het parkeren waren gratis, evenals een routekaart om zo alle 61 (!) locaties te bezoeken.

Het dorp was fraai verlicht, er was van alles te zien en te eten en te drinken en voor muziek was ook gezorgd. Koren uit de regio, Tiepies, het draaiorgeltje van Oosting, Davey Pollitt, Evalin en Sern, de Drentse Jachthoornblazers, Gezze uit Gees, Jurgen Nijenbanning, Opa’s Kunstgebit, ‘t Veenvolk en het Dickensgezelschap De Maretak: die passeerden allemaal de revue. Ook was er weer een oud dorpscafé ingericht. Kunst, cultuur, woondecoratie, proeverijen, demonstraties en nog veel meer was er te zien.

Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning, opende vrijdagmiddag het evenement. De organisatie en alle vrijwilligers hebben zich alle moeite getroost voor een mooie ontvangst van de bezoekers.

Meer foto’s komen ongetwijfeld op de Facebookpagina van Gees in Wintersfeer.