Zuidwolde/Coevorden – Germanicus heeft uit tegen Zuidwolde gewonnen met 1-3. Al na elf minuten was de wedstrijd in Zuidwolde gespeeld: Germanicus scoorde in de eerste elf minuten drie keer. In eerste instantie beleven de Germanen heer en meester, maar Germanicus werd steeds slordiger.

Trainer Jan Wielink begon met dezelfde elf spelers als vorige week tegen Dalen. Germanicus zette vanaf de aftrap de Zuidwolders onder druk. Al in de vierde minuut kwamen de Germanen op voorsprong. De steeds beter spelende Stan Meijerink opende de score met een bekeken schot in de kruising, de keeper van Zuidwolde was kansloos. Vijf minuten later volgde de 0-2 door Nance Hoogeveen, hij kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal vanaf 16 meter in verre hoek. In de elfde minuut was er een geweldige voorzet van Stan Meijerink; linkerwingback Jessie Rotmensen kon vrij bij de tweede paal de bal inkoppen voor de 0-3.

In de 21ste minuut kwam de 15-jarige Hossein Bahmani in het veld voor de geblesseerde Stan Meijerink. Bahmani speelde een verdienstelijke wedstrijd, hij was wat ongelukkig in het afmaken van de kansen die hij kreeg. Zuidwolde stelde hier weinig tegenover, pas in de 45ste minuut moest keeper Loyd Kuiper van Germanicus voor het eerst handelend optreden bij een corner.

Na rust probeerde Germanicus de score uit te breiden. Vaak was de laatste pass onnauwkeurig en het tempo van de aanvallen van de Coevordenaren lag te laag. Kansjes kwamen er wel, maar die werden verprutst. In de 70ste minuut kwamen de gastheren plotseling op 1-3. Een zondagsschot van 20 meter belandde via de binnenkant van de paal in het doel achter de kansloze keeper Loyd Kuiper. Hierna hobbelde de wedstrijd naar het einde. De prima leidende scheidsrechter A. Vegter floot na exact 90 minuten af.

Volgende week speelt Germanicus thuis in de derby tegen SC Erica, aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.