’t Haantje/Coevorden – Er is een tweede bijeenkomst van het Netwerk Cultuur Verbindt op woensdag 5 april. De bijeenkomst wordt gehouden in Ons Dorpshuis in ‘t Haantje.

Er zijn allerlei fondsen en subsidies voor het organiseren van culturele activiteiten. Maar waar begin je? Om dit eens goed zichtbaar te maken, staat de tweede editie van het Netwerk Cultuur Verbindt in het teken van fondsen en subsidies.

Marjelle Over, adviseur fondsen en projecten bij Stichting Kunst & Cultuur, geeft een presentatie over de mogelijkheden. Daarbij wordt gekeken naar landelijke fondsen, maar ook provinciale subsidies. Meer informatie is hier te vinden.

Erik de Vries, adviseur Podium Platteland bij Stichting Kunst & Cultuur, geeft een presentatie over het culturele programma Podium Platteland. Deze subsidie van de Provincie Drenthe helpt het veld om sociaal-culturele projecten te organiseren.

Marieke Meijerink, medewerker subsidies en projecten bij de gemeente Coevorden, geeft een toelichting op de subsidieregeling ‘Stimulering Cultuurmakers’. Deze regeling ondersteunt ondernemers of organisaties met winstoogmerk bij het organiseren van een activiteit of het doen van een investering na de vervelende coronaperiode.

De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen, die meer wil weten over het onderwerp. Programma: 19.00 uur,inloop; 19.30 uur, start programma met presentatie door Marjelle Over; 20.25 uur, pauze; 20.45 uur, vervolg programma met Erik de Vries en Marieke Meijerink; 21.30 uur, netwerken met een hapje en een drankje; 22.30 uur, einde bijeenkomst. Aanmelden is verplicht en kan via deze link.