Coevorden – Met een kanonschot, toespraken, een lezing en een fakkeloptocht zijn de Garnizoensdagen vrijdagavond geopend. Behoorlijk wat mensen kwamen af op deze eerste activiteiten. Aanwezig was ook een delegatie van de Koninklijke Vereeniging Volksvermaken Groningen. De organisatie van de Garnizoensstad is in handen van de Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden.

Burgemeester Bert Bouwmeester en voorzitter Folkert Sinnema van Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden hielden toespraken; dr. Vilan van de Loo, neerlandica en schrijfster, verzorgde de lezing ‘Hoe de blauwe dood in Coevorden kwam’. Na het kanonschot in samenwerking met de groep uit Bourtange en de Schutterij van Koeverden was het tijd voor de fakkeloptocht onder leiding van Lambert Hans. Ook Miss Ganzenhoedster Michèlle Rozema, Mini-Miss Ganzenhoedster Nathalie Koel en Mini-Mister Ganzenhoeder Vince Schutrups waren aanwezig, zij zijn zaterdag eveneens present.

Zaterdag vanaf 9.30 uur zijn er vele activiteiten in het centrum, zondagochtend vindt de afsluiting plaats. Er zit schot in de kanonnen, binnen afzienbare tijd kunnen de kanonnen van Coevorden weer knallen.