Coevorden – Met de inspectie van de troepen opende wethouder Jeroen Huizing de activiteiten van zaterdag tijdens de Garnizoensdagen Coevorden. De officiële opening vond vrijdagavond plaats.

Het kanon was regelmatig te horen, de militairen van het garnizoen patrouilleerden door het centrum, er was een kampement ingericht en er stonden kraampjes met middeleeuws eten, Bé’s Barbershop, Bakkerscafé De Loods en De Gulzige Gans waren aanwezig. Er waren diverse re-enactmentgroepen in het centrum en voor kinderen waren er allerlei spannende activiteiten, mede dankzij militairen van het vroegere garnizoen en 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment Van Heutsz

Deelnemers waren onder meer het Reünie-Orkest Artillerie Trompetterkorps, Saluutbatterij Atkins, Leydse Kluchtencompagnie, Vive les Gueux, 12 Infanteriebataljon Air Assault Regiment Van Heutsz, Schutterij van Koeverden, Die Luyden van ‘t Hooge Veene en de Bataafsche Gewapende Burgermacht.

Aan het einde van de middag sloten het Reünie-Orkest Artillerie, het Coevorder Mannenkoor en alle re-enactmentgroepen de dag spectaculair af. Het orkest gaf een daverende uitvoering van ‘Ouverture 1812’ van Tsjaikovski en dat werd beëindigd met een knallend slot.

Bezoekers aan de Garnizoensdagen waren zeer positief en er werden dan ook heel wat complimenten uitgedeeld.

Zondag is er om 10.00 uur is er een hagepreek op de Weeshuisweide. Aansluitend zijn er demonstraties van re-enactmentgroepen en wordt afscheid van de troepen genomen.