Sleen – Fokstudieclub Sleen en omstreken heeft in maart 2020 haar vijftigjarig jubileum gevierd. Als afsluiting van de festiviteiten zou een veekeuring plaatsvinden. Het begin van de coronapandemie gooide echter op het allerlaatste moment roet in het eten. Het bestuur heeft echter besloten om dit evenement alsnog te laten plaatsvinden.

De keuring wordt gehouden op zaterdag 17 september op het terrein aan de Odoornerweg in Noord-Sleen naast café-restaurant Wielens. De keuring begint om 10.00 uur. Boeren, burgers en buitenlui zijn van harte welkom. De entree is gratis.

De deelnemers van deze keuring bestaan exclusief uit leden van de Fokstudieclub Sleen en omstreken. Het is een unieke prestatie om uit een relatief klein ledenbestand zo’n vijftig dieren in de ring te krijgen. Het bestuur is blij, dat het enthousiasme om deel te nemen groot is gebleven.

De jongste jeugd presenteert prachtige kalveren en de oudere garde verschijnt met vaarzen en koeien in de ring.

Fokstudieclub Sleen en omstreken is een vereniging die in de wintermaanden discussieert over allerlei onderwerpen die de melkveehouderij aangaan. De maandelijkse bijeenkomsten worden gehouden in de zaal van Wielens in Noord-Sleen. Ook worden (buitenlandse) excursies georganiseerd. De club bestaat momenteel uit circa zestig leden, variërend in leeftijd van 16 tot 75 jaar. De opkomst tijdens de avonden is, met ruim veertig personen, uitstekend te noemen. “We zijn een springlevende vereniging die enthousiast en positief naar de toekomst kijkt. De grote deelname aan deze unieke keuring is hier een uitvloeisel van.”