Zweeloo – Natascha Veldhorst geeft zondagmiddag 11 juni de lezing ‘Van Gogh & muziek’. De lezing vindt plaats in de Kunstenaarsherberg aan de Hoofdstraat 15 in Zweeloo en begint om 15.00 uur, de zaal is open vanaf 14.30 uur.

Vincent van Gogh beschouwde muziek als kunstvorm die de mensen de meeste troost biedt. Met zijn schilderijen streefde hij hetzelfde na. Zijn serie Zonnebloemen uit 1888 zag hij voor zich in een ‘symfonie in blauw en geel’.

Natascha Veldhorst, auteur van het boek Van Gogh & muziek, gaat in haar lezing in op de betekenis van muziek en geluiden in het algemeen voor Van Gogh. Hoe dit terugkwam in zijn brieven en hoe hij dit vertaalde naar zijn schilderijen. De muzikale invloed die hij onderging was breed: van psalmen en gezangen tot populaire Franse volksmuziek en opera’s van Richard Wagner. Het koor De Loozangers uit Zweeloo verleent medewerking aan de middag.

De entreekosten voor de lezing zijn 10 euro p.p. inclusief een kop koffie/thee. Reserveren is gewenst, dat kan via kunstenaarsdorpzweeloo@gmail.com. Naderhand is het mogelijk om te genieten van een tweegangenverrassingsmenu (30 euro p.p.) in Bistro Tante Sweel. Hiervoor reserveren kan tot woensdag 7 juni via 0591-371959.