Coevorden – Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen gastcolleges van de MuseumJeugdUniversiteit volgen in het Stedelijk Museum Coevorden. Op drie zaterdagen krijgen kinderen de kans om meer te weten te komen over archeologie. Het eerste college is op zaterdag 10 september van 10.00 tot 11.00 uur. De andere colleges zijn op zaterdag 24 september en zaterdag 15 oktober.

Gastdocenten nemen de ‘studenten’ een uur lang mee op een reis door het verleden en het heden. En dat allemaal in een echt museum. Archeologen en wetenschappers vertellen hoe ze archeologisch onderzoek doen, hoe je weet hoe oud iets is en hoe je onderzoek doet naar wat je gevonden hebt. Kinderen mogen zelf ook hun schatten uit het verleden meenemen naar de colleges. In het museum zijn veel archeologische objecten te zien die het verhaal van Coevorden vertellen. De colleges zijn interactief – tijdens sommige colleges gaan de kinderen praktisch aan de slag en misschien zelfs buiten!

Het eerste college op zaterdag 10 september wordt gegeven door Stijn Arnoldussen. Hij is universitair hoofddocent late prehistorie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Stijn leert de kinderen wat archeologie eigenlijk is. En zijn alle spullen die ‘oud’ zijn archeologische vondsten? Waarom wel of juist niet? In dit college maken de kinderen kennis met de archeologische objecten die te zien zijn in Stedelijk Museum Coevorden en leren ze oude objecten te onderscheiden van archeologische objecten. De ‘studenten’ gaan als echte detectives op zoek naar de oude voorwerpen in het museum.

Deelname aan de drie colleges kost in totaal 15 euro. Aanmelden kan via het mailadres info@museumcoevorden.nl of via deze pagina (helemaal onderaan staat het aanmeldingsformulier) op www.museumjeugduniversiteit.nl.

Foto: Martine Goulmy.