Regio – FC Emmen en Soep op de Stoep slaan de handen ineen om op maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 maart in totaal 8.000 eenzame mensen een kop soep te bezorgen. De club zet zich samen met Soep op de Stoep in om 8.000 lichtjes te verkopen. De actie wordt gesteund door de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn en de provincie Drenthe.

Ieder lichtje staat symbool voor een kop soep die vervolgens op wordt rondgebracht bij iemand in het verzorgingsgebied van FC Emmen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken in tijden van corona. Tijdens de wedstrijd FC Emmen-PEC Zwolle op zaterdag 20 februari zal de opbrengst van de actie zichtbaar zijn: 8.000 lichtjes vullen stadion De Oude Meerdijk. Voor iedere verkochte kop soep brandt er een lichtje op een stoel in het stadion.

Jos Schaart van MVO (waaronder ook Naoberschap United valt): “Wij zetten graag de kracht van FC Emmen in om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. In deze coronatijd zijn heel veel mensen erg eenzaam terwijl wij van mening zijn dat niemand eenzaam mag zijn, daar maken wij ons hard voor. Ook onze eerste selectie omarmt dit initiatief door de eerste 100 koppen soep te doneren. Een prachtig gebaar.”

Meedoen aan de actie kan door een lichtje te bestellen via www.fcemmen.nl/soep. Voor 2,50 euro doneer je een lichtje en de kop soep die daarbij hoort zal door Soep op de Stoep rondgebracht worden bij iemand uit het verzorgingsgebied van FC Emmen die dit goed kan gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om zelf de kop(pen) soep naar iemand toe te brengen.

Soep op de Stoep is een initiatief opgezet door Bas Scholte Aalbes vanuit Stichting de Zijlen en Huize Odoorn en Ankie Huijing vanuit 2GetThere Coaching. Bas heeft een achtergrond in de ouderen- en gehandicaptenzorg en Ankie werkt met jongeren. In dit initiatief komen deze twee doelgroepen samen. Ankie: “Inmiddels hebben al honderden vrijwilligers, organisaties en ondernemers meegedaan met onze actie. En is hij uitgevoerd in tientallen plaatsen en wijken. Daar zijn we trots op!”