Coevorden – In Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat is een nieuwe expositie te zien. Er zijn werken van Annemarie de Groot en René Jansen. De expositie duurt tot en met zondag 28 november.

Annemarie de Groot uit Groningen studeerde af aan de Academie Minerva in Groningen in 1978 en volgde een opleiding aan de Oskar Kokoschka Academie in Salzburg. Zij werkt al meer dan veertig jaar als beeldend kunstenaar en haar werk is te zien in vele collecties in binnen- en buitenland. De schilderijen die zij maakt kenmerken zich door een losse kleurrijke schilderachtige toets, haar onderwerpen zijn zeer gevarieerd, vaak werkt ze een paar jaar aan een thema.

René Jansen is geboren in Groningen, maar zijn jeugd heeft hij doorgebracht in Drenthe, namelijk Emmen en Exloo. Hij begon in 1977 met de avondopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. In 1978 stapte hij over naar de dagopleiding en verhuisde hij naar de stad Groningen. Hij studeerde af in 1983. Belangrijkste en bepalende docenten waren voor hem Matthijs Röling en Ben van Voorn.

Daarnaast is het werk van de vaste exposanten Kees Thijn, Jan van den Brink, Marieke Geerlings en Herman Kolker te zien.

Het museum is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.thijnhof.nl.