Dalen – Afgelopen dagen hebben de leerlingen van de Stidalschool Dalerveen, OBS Markeschool Wachtum en BWB-school Dalen en de bewoners van woonzorgcentrum Selkersgoorn de opbrengst van de Mini-RopaRun overhandigd aan de Turfrunners uit Dalen. In totaal hebben ze tijdens het evenement op 21 september maar liefst 5378,65 euro bij elkaar gelopen.

Het doel van de run was om geld op te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker, waarvoor jaarlijks ook de Roparun wordt gehouden. Team De Turfrunners neemt hieraan al jaren deel.

Kinderen hebben zich laten sponsoren voor de run met dit prachtige bedrag als resultaat. De Turfrunners en Stichting Roparun zijn alle deelnemers erg dankbaar voor hun bijdrage. Ook in Sleen en Coevorden werd op dezelfde dag een Mini-RopaRun gehouden n het kader van de Nationale Sportweek door Doorkomst Roparun Coevorden en Sleen4life. Gezamenlijk is een bedrag opgehaald van maar liefst 10.000 euro.

In mei 2023 zullen de Turfrunners weer deelnemen aan de echte RopaRun. In de aanloop naar deze run houden zij diverse acties om geld op te halen voor het goede doel. Het team staat komende zaterdag op de Herfstmarkt van Rotary Coevorden in samenwerking met Volksvermaken Dalen.