Foto: Werkzaamheden bij Hou Streek (eigen foto Hou Streek).

Regio – Bij vele ijsbanen in de gemeente wordt met man en macht gewerkt aan een mooie ijsvloer. Hieronder staat de laatste stand van zaken. Zodra er meer nieuws is, wordt dat uiteraard vermeld. Aanvullingen zijn welkom via info@coevordernieuws.nl.

IJsvereniging SEO uit Schoonoord meldt op Facebook, dat het door de tegenvallende nachtvorst en het sneeuwijs nog niet mogelijk is om te schaatsen. Maar, de vereniging heeft goede hoop dat dit de komende dagen wel gaat lukken. Wel gelden er coronamaatregelen als de baan opengaat. De ijsbaan is alleen toegankelijk voor leden van de vereniging. Lid worden kan alsnog, zo staat op de Facebookpagina. De club zorgt voor een aparte aan- en afvoerroute en is er een coronacoördinator aanwezig.

De baan is vanmiddag geopend, maar alleen voor basisschoolkinderen.

IJsvereniging Nooitgedacht uit Wachtum werkt ook hard aan de baan, evenals IJsvereniging De Pandijk in Oosterhesselen. De Pandijk meldt: “Er zit inmiddels een ijslaag op de baan en indien de weergoden ons gunstig gezind blijven gaan we binnenkort open.” Ook hier gelden maatregelen.

IJsclub Hou Streek in Coevorden heeft de baan inmiddels onder water gezet, zodat een mooie ijsvloer kan ontstaan. Morgen, donderdag 11 februari, om 13.30 uur gaat de ijsbaan open. Er is alleen toegang voor donateurs en er gelden de coronaregels. De kantine blijft dicht, wel is er loketuitgifte. Er kan alleen met contant geld worden betaald.

Datzelfde geldt voor IJsvereniging Goringbosch in Gees. Inmiddels kan daar worden geschaatst, maar let op de richtlijnen.

IJsvereniging Voorwaarts in Sleen kreeg dinsdagavond hulp van de brandweer. De ijsbaan is voorzien van een laag water.

IJsvereniging Geesbrug e.o. meldt dat er niet kan worden geschaatst. Het ijs is van slechte kwaliteit door de sneeuw.

IJsvereniging Dalen meldde vorige week al, dat de baan niet open zou gaan. Er stond nog geen water op de baan.

De brandweer helpt Voorwaarts Sleen (eigen foto Voorwaarts).