Dalen – Duurzaam Dalen wil een informatieavond organiseren voor geïnteresseerden die overwegen een coöperatie voor de opwekking van duurzame elektriciteit op te richten.

Dalen heeft veel huizen die niet geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit vanwege bijvoorbeeld de opstelling ten opzichte van de zon of door aanwezige bomen en groen. Kleinschalige zonneweides of zonnepanelen op (grootschalige) daken bieden dan een goed alternatief. Het in een collectief (coöperatie) opwekken van duurzame elektriciteit kan dan een oplossing zijn. Ook zijn er inwoners die gezamenlijk panelen willen inkopen en of (hybride)warmtepompen willen laten installeren of andere duurzame technieken met elkaar willen toepassen.

In Dalen is inmiddels één coöperatie actief, een vertegenwoordiger daarvan wil de ervaringen daarover delen. Ook zal een medewerker van de Drentse Kei, gespecialiseerd in het begeleiden van coöperaties, uitleg geven en begeleiding aanbieden.

Duurzaam Dalen wil vooraf weten of er belangstelling is voor een dergelijke informatieavond. Wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via info@duurzaamdalen.nl o.v.v. coöperatieavond.

Wie alvast meer informatie wil, kan kijken op de website van Drentse Kei en via deze link van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.