Zweeloo – Het Zweeler Palet houdt van 17 februari tot en met 12 maart haar 65ste expositie in de kerk van Zweeloo aan De Wheem 10. Twee kunstenaars zullen hun werk exposeren, te weten: Wijna Booij uit Aalden (schilderijen) en Helma van de Water uit Smilde (keramiek).

Schilderen is de passie van Wijna Booij en dat doet ze dan ook al een groot deel van haar leven. Op de Volksuniversiteit in Velsen leerde zij de basisbegrippen. Daarna volgden nog vele cursussen en workshops. Aanvankelijk werkte zij vooral figuratief en gebruikte zij olieverf. Later ging zij over op acrylverf en werd haar werk groter en abstracter. Dat gaf veel meer vrijheid. Vooral de natuur is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie, hetgeen je in al haar werken terugvindt, al dan niet geabstraheerd.

Helma van de Water volgde in Gouda de Nederlandse Keramiekopleiding. Zij gebruikt van oudsher de ambachtelijke techniek van het draaien, waarna zij -afhankelijk van het object- ook assemblages maakt. Haar laatste objecten zijn ontstaan uit een zoektocht naar nieuwe vormgeving. Haar kenmerkende decoratie ontstaat vanuit een intuïtieve lijnvoering, geometrisch, waarbij kleuren medebepalend zijn voor het beeld. Zij wil met haar werk een zintuiglijk beleven oproepen bij de bezoeker. Haar inspiratie komt uit onder andere de art deco.

De opening is op vrijdag 17 februari om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Daarna is de expositie te bezoeken op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur.