Coevorden – Tijdens de activiteiten rond het startschot voor realisering van het Kasteelpark, te beginnen bij de Weeshuisweide, werd een kleurwedstrijd gehouden. De kleurplaat kon die middag worden ingeleverd.

Er waren 120 kleurplaten ingeleverd. De prijsuitreiking vond vanmiddag plaats in de raadzaal in Hof van Coevorden. De winnaars werden feestelijk onthaald. Juryvoorzitter en maker van de kleurplaat, Herman Roozen, deelde de prijzen uit.

Sophia (3), Juna (4), Riva (6), Mathijn (9) en Annalie (11) ontvingen een cadeaubon en als extraatje het Coevorder kaartspel dat Herman heeft gemaakt. De jury had speciaal gelet op kleurgebruik, de manier van kleuren en verrassende details in de tekeningen.

Een speciale prijs was er voor Pelle (6). Hij had voor zijn kleurplaat een speciale techniek gebruikt, waardoor zijn plaat er echt uitsprong. Bij navraag door Herman onthulde Pelle zijn geheim: krijt en een kruimelzuiger! Deze uitvinding leverde Pelle boven de andere prijzen ook nog een bon op voor een kinderfeestje met zeven vriendjes in het Cowboy- & Indianenspeelreservaat in Coevorden.

Na afloop van de prijsuitreiking was er nog een lekker glaasje limonade en wat lekkers voor de prijswinnaars. Alle kinderen die een kleurplaat hebben ingeleverd kregen bij het startschot al een vrijkaartje voor het Cowboy- & Indianenspeelreservaat.

Foto’s: gemeente Coevorden.