Sleen – Groep 5/6 van obs De Akker uit Sleen heeft de eerste plek veroverd bij het programma Leesvreters. Leesvreters is een leesbevorderingsproject van de bibliotheek voor leerlingen uit groep 5 en 6. De deelnemende leerlingen lezen boeken, beantwoorden vragen en geven hun mening over de boeken.

“Tijdens het project Leesvreters krijg je boeken van de bibliotheek, die je dan met de klas gaat lezen”, vertelt Esmee. “Je kreeg vervolgens diverse opdrachten waarna je elke vrijdag de antwoorden kon doorgeven via een website. Op maandag kregen we dan te horen of de antwoorden goed waren en kregen we een tussenstand te zien.”

Het bleef niet alleen bij het beantwoorden van vragen. “We konden ook telkens onze mening geven over de boeken. Die deelden we met elkaar, maar ook via de website”, vertellen Iris en Noud. “Ook hebben we geknutseld. We hebben zelf leesvreters en leesmonsters gemaakt. Die zijn tentoongesteld in de bibliotheek en ook daar kregen we punten voor.”

Volgens de drie kinderen uit groep 5/6 was het best spannend. “We stonden heel lang op een gedeelde eerste plaats. Uiteindelijk zijn we door het onderdeel ‘De mening van de week’ eindwinnaar geworden. Iets waar we natuurlijk ontzettend trots op zijn!”

Foto: v.l.n.r.: Esmee, Iris en Noud (foto: Onderwijsstichting Arcade/Gerjo Stegeman).