Aalden – De kinderen van basisschool De Smeltkroes zouden al voor de zomervakantie op avontuur gaan, maar dit project kon door corona niet doorgaan. Inmiddels is het project met Tineke Vos alsnog van start gegaan.

Tineke Vos is muziekdocente, ze geeft muziekworkshops in het primair en voortgezet onderwijs om samen met de kinderen prachtige avonturen te beleven. Zij kwam een aantal dinsdagmiddagen naar de school en nam de kinderen door middel van zang, dans en instrumenten mee op reis. De groepen 3, 4 en 5 gingen met een parachute de lucht in. De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 vertrokken met een raket richting Turkije, daar zorgden twee kinderen een mooi lied in het Turks, terwijl de rest van de groep de muziek verzorgde op verschillende instrumenten. De jongste kinderen vlogen achter ‘moeder’ vogel aan met prachtig gekleurde linten.

Dit oefenden de kinderen een aantal weken met juf Tineke om uiteindelijk afgelopen dinsdag een mooie voorstelling te geven aan elkaar en alle juffen en meesters. De kinderen lieten zien dat er ontzettend goed geoefend was, maar het was ook best spannend om op te treden voor een groep.

Het optreden werd afgesloten met het lied ‘De wereld is een toverbal, geen mens weet hoe het worden zal…’

Tekst en foto’s: De Smeltkroes.