Erm – Toneelclub Erm staat binnenkort weer op de planken, ditmaal met ‘Snert met ‘n hakkie!’. Dit blijspel in drie bedrijven is geschreven door Winnie Abel en in het Drents vertaald door Ben ten Velde.

De toneelvoorstellingen zijn op zaterdag 29 februari en vrijdag 6 en zaterdag 7 maart in de Barnhouse van Steakhouse Route34. De acteurs Janet Katerberg, Gerrit Derks, Nanja Blaak, Roelof Ensing, Heidi Oldengarm, Jan van Wijk, Marit Anholts, Herman Hidding, Edwin Renting, Karina Heijnen en Janine Haddering kijken ernaar uit.

Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 20.15 uur.

Dorpscafé De Warme Bal van Bertha Wolters heeft het niet gemakkelijk. Met dit café heeft Bertha haar droom waargemaakt, maar het is niet geworden wat ze ervan had verwacht. Vaste klanten heeft ze wel, maar de echte loop is eruit. Het café ziet er bovendien niet meer uitnodigend uit. Het is allemaal wat gedateerd en echt schoon is het ook niet te noemen. Dat is een doorn in het oog van buurman Willem Schepers. Hij heeft het exclusieve restaurant Willems Wijnkasteel en hij ziet het café naar zijn mooie kasteel het liefst verdwijnen.

Van enkele vaste klanten krijgt Bertha nog veel welkome steun. Een van die klanten zou het liefst met Bertha trouwen, maar die is er niet zo van gecharmeerd. De financiële ondersteuning voor het café van Bertha kwam van haar neef Harry. Hij heeft destijds het schoonmaakbedrijf van zijn ouders overgenomen en heeft het uitgebouwd tot een internationaal bedrijf: Mister Clean. Om het geld te krijgen, heeft Bertha haar neef verteld dat zij een goed lopend exclusief restaurant heeft. Harry woont met zijn nieuwe vriendin op de Bahama’s dus die zal zeker niet langs komen. Maar dat loopt anders.

Kaarten in de voorverkoop zijn te bemachtigen bij de familie Sikken aan de Dalerstraat 4 in Erm (elke werkdag vanaf 18.00 uur). Telefonisch reserveren kan ook via 0591-361896.