Wachtum – Jogchum en Geesje van der Pal werden donderdagavond verrast door een afvaardiging van FC Wachtum, Oranjevereniging Wachtum en overige verenigingen in het dorp.

In Wachtum ligt al jaren, sinds 1978, een prachtig sportveld, eigendom van de boermarke. Allerlei groepen maken er gebruik van, zoals de Oranjevereniging voor het driejaarlijkse school- en volksfeest, de school voor de gymnastieklessen, de volleybalvereniging en natuurlijk FC Wachtum.

Daarvoor leverde het echtpaar Jogchum en Geesje van der Pal meer dan veertig jaar de stroom. Dit is ontstaan tijdens een school- en volksfeest waarbij een kabel werd uitgerold van het veld naar de meterkast van Van der Pal. Jogchum lacht: “Anne Snijders kwam dan controleren of de kabels niet te warm werden en de boel kon doorbranden.” Geesje vult aan: “En was er een school- en volksfeest, dan kon ik de was niet doen vanwege het hoge stroomverbruik.”

Jogchum en Geesje hielden het stroomverbruik bij en brachten die in rekening bij de verenigingen. Al die jaren hield deze voorziening stand en zij hebben dat met groot plezier gedaan. Maar, de verenigingen vonden het weleens tijd om zelf een aansluiting aan te vragen. Dit is inmiddels gerealiseerd.

De verenigingen wilden Jogchum en Geesje bedanken voor al die jaren. Daarom toog de afvaardiging naar huize Van der Pal met een stroomkabelhaspel, een dinercheque van 100 euro en een bos bloemen. Dit gebaar werd zeer gewaardeerd.