Coevorden – Nadat alle werkzaamheden in het stationsgebied zijn afgerond, vonden de betrokkenen het een goede moment om het stationsplein een naam te geven. Vanmiddag werd de naam onthuld: het Relus ter Beekplein.

Na een korte bijeenkomst in bakkerscafé De Loods werd de onthulling van een fraai paneel verricht door zijn weduwe Anny ter Beek-Ties, twee kleinkinderen en wethouder Jeroen Huizing. Het paneel is in de stijl van de panelen die op diverse punten in de stad staan van de hand van Caspar Conijn, die met zijn bureau ook betrokken was bij dit paneel. Bij de onthulling waren ook vertegenwoordigers van de gemeente, de provincie Drenthe, ProRail en NS aanwezig.

Relus ter Beek werd geboren in 1944 in Coevorden en overleed in 2008 in Assen. Hij groeide op in de wijk Tuindorp in Coevorden Na de HBS-B in Coevorden studeerde hij politieke en sociale wetenschappen in Amsterdam. In zijn studententijd werd hij lid van de PvdA. Hij was onder meer Tweede Kamerlid, minister van Defensie en tot zijn overlijden was hij Commissaris van de Koningin in Drenthe. Hij heeft er mede voor gezorgd, dat er geld kwam voor het opknappen van het stationsgebied in Coevorden. Dat geld kwam vanuit het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn.