Dalen – Vandaag waren er in het kader van het EK Wielrennen al activiteiten voor de leerlingen van de BWB-school uit Dalen, De Marke uit Wachtum en de Stidalschool uit Dalerveen. Ook donderdag 21 en vrijdag 22 september is dat het geval.

Dan is de Burgemeester Fonteinstraat afgesloten, de omleiding gaat via de Noordwijk en wordt aangegeven door verkeersregelaars.

Vandaag ging het om racefietsclinics van het team Ready2Race van Jumbo Visma, morgen zijn er dikkebandenclinics onder leiding van hetzelfde team. Vrijdag komen twee groepen wedstrijdrenners door het dorp. De mannen onder 23 komen rond 10.10 uur door Coevorden en gaan door naar Dalen om vervolgens koers te zetten naar Oosterhesselen en Aalden/Zweeloo. De vrouwen onder 23 starten om 14.30 uur vanaf de Markt in Coevorden en komen tien minuten later door Dalen. Voor de doorkomsten wordt het hele traject een uur van tevoren afgesloten. Tussen beide doorkomsten zijn er onder andere een dikkebandenrace, pumptrackbaan en smoothiefietsen in Dalen.