Noord-Sleen/Zweeloo/Aalden/Coevorden – De gemeente Coevorden staat vandaag, donderdag en vrijdag in het teken van het EK Wielrennen.

Vandaag stonden en morgen staan Noord-Sleen, Zweeloo en Aalden in de belangstelling en dat geldt ook voor morgen en vrijdag. De heren onder 23 starten vrijdag in Hoogeveen en komen door de gemeente Coevorden via Nieuwe Krim, Steenwijksmoer, Coevorden, Dalen, Oosterhesselen, Benneveld, Zweeloo, Aalden en Meppen (totaal 134,9 km). Eveneens op vrijdag is Coevorden de startplaats voor de vrouwen onder 23 en ook zij volgen de hierboven genoemde route. Zij leggen 106,4 km af.

De parcoursen en doorkomsttijden zijn te vinden via deze link.

Winnaars

De tijdritten van vandaag zijn gewonnen door Federica Venturelli (Italië) bij de junior-vrouwen, Albert Philipsen (Denemarken) bij de junior-mannen, Zoe Backstedt (Groot-Brittannië) bij de beloften-vrouwen en Alex Segaert (België) bij de beloften-mannen ging naar Alex Segaert uit België. Meer informatie is hier te vinden.

Tribune Noord-Sleen

Erwin en Letty Wielens van horecabedrijf Wielens in Noord-Sleen zorgden vandaag voor een tribune op het viaduct over de N381 bij Noord-Sleen met hulp van Stichting ToReCo, vormgever Peter Gerding en Plaatselijk Belang Noord-Sleen.

Op deze tribune, voorzien van een schilderijlijst, waren 220 zitplaatsen. Iedereen op de tribune kreeg een bord, die samen een groot kunstwerk vormden. In Noord-Sleen zijn deze week nog veel meer activiteiten. Zie hiervoor het Facebookbericht onderaan dit artikel.

Donderdag

Er zijn ook op donderdag diverse activiteiten rond het EK Wielrennen. In Sleen zijn er donderdag fietsclinics van Jumbo Visma en Trialclub Zuidoost-Drenthe. In Dalen zijn er dikkebandenclinics van het team Ready2Race van Jumbo Visma.

Vrijdag

In Dalen zijn er vrijdag tussen circa 10.30 en 14.30 uur zijn er onder meer een dikkebandenrace, pumptrackbaan en smoothiefietsen in Dalen.

De heren onder 23 komen door Coevorden. Verder is er van 13.15 tot 14.15 uur de ploegenpresentatie van vrouwen onder 23 jaar. De start is om 14.30 uur. Van 14.45 tot 17.00 uur houdt Erben Wennemars een Teamfitbijeenkomst in het kasteel. Aan de orde komen een onder andere een gezonder voedingsaanbod en praktijkervaringen. Op de Markt zijn allerlei activiteiten, waaronder BMX-clinics en pumptrackbanen. In Oosterhesselen zijn die dag fietsactiviteiten van basisschool De Woert. Ook in Aalden en Zweeloo is van alles te doen voor kinderen bij woonzorgcentrum De Korenhof.

Nationale Sportweek

Momenteel is het Nationale Sportweek en in het kader daarvan houden vele verenigingen en scholen allerlei activiteiten. Een overzicht staat onderaan de foto’s en filmpjes.