Coevorden – Burgemeester Renze Bergsma van Coevorden heeft besloten om een woning aan de Vincent van Goghstraat 6 in Coevorden te sluiten. In het pand is onlangs een hennepkwekerij aangetroffen.

De woning is sinds dinsdag 19 september voor de periode van één maand gesloten. De sluiting is bedoeld om de drugscriminaliteit daar te stoppen. Zo kan een veilig leefklimaat herstellen en de bekendheid als plek in het drugscircuit worden doorbroken. Daarmee wordt de kans op terugkeer van illegale activiteiten op in het pand sterk verkleind.

De aanwezigheid van illegale activiteiten rond drugs in de buurt is lastig te herkennen. Maar er zijn signalen die erop kunnen duiden. Zoals veel activiteit rondom schuren en loodsen, dichtgeplakte ramen, busjes die af en aan rijden of een vreemde geur die je niet herkent.

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Dit meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000.