Dalen – De heer Roelof Scholten bereikte gisteren, zondag 22 augustus, de respectabele leeftijd van honderd jaar. Dat werd gevierd met een feestje in woonzorgcentrum Selkersgoorn. Vanmiddag kwam locoburgemeester Jeroen Huizing op bezoek om hem namens het gemeentebestuur te feliciteren.

Scholten is een geboren en getogen Dalenaar. Hij woonde maar liefst 69 jaar aan De Mars in Dalen. Op dat adres was hij als boer druk doende met een aantal koeien, varkens en pluimvee. Hij trouwde in 1962. Het paar woonde na De Mars gedurende tien jaar aan de Burgemeester Ten Holteweg en vervolgens twintig jaar in de Meulenhof.

Het paar was bijna zestig jaar getrouwd. Helaas overleed zijn vrouw in januari van dit jaar op 93-jarige leeftijd. Dat is natuurlijk een ernstig gemis, maar Roelof Scholten pakte na een tijdje de draad weer op. Hij verhuisde naar de Selkersgoorn, waar hij het best naar zijn zin heeft.

“Je hoeft niet alles te zien”

Hij is dan wel slechthorend en ziet niet alles meer, maar dagelijks wandelt hij tweemaal rond de Selkersgoorn. Gekscherend zegt hij “Je hoeft niet alles te zien.” Hij geniet van een praatje met de vele bekenden. Ook dagelijks gaat hij naar het restaurant van de Selkersgoorn om er te eten of koffie te drinken. Het eten vindt hij heel goed. Hij kijkt uit naar zijn gebakken visje op dinsdag en vindt groentesoep ook erg lekker.

Het echtpaar Scholten kreeg geen kinderen, maar er waren wel neven en nichten die regelmatig op de boerderij te vinden waren. Zij zijn ook nu nog regelmatig bij hun nog krasse oom en houden hem op de hoogte van het laatste nieuws waarvoor hij nog steeds belangstelling heeft.

“Wat is het geheim om honderd te worden?” vroeg locoburgemeester Jeroen Huizing. Het antwoord was simpel: “Gewoon deurgaon!”