Coevorden – De raadsleden hadden dinsdagavond in de commissievergadering veel vragen over de beoogde nieuwbouw van De Nieuwe Veste op Holwert-Midden. Alle fracties kwamen met een stortvloed aan vragen.

Henk Mulder namens BBC2014 voelde zich niet meegenomen, maar meegezogen in het proces. Het op 12 november uitgebrachte persbericht heeft daarom de verbazing gewekt van heel wat raadsleden. Daarnaast vroeg hij zich af of rekening is gehouden met de bouwkosten, die de afgelopen jaren 20 procent zijn gestegen.

Bernette Sieben van de VVD meldde, dat tijdens de raadsvergadering op 10 november nog geen inzicht kon worden gegeven in de financiën. “Terwijl anderhalve dag later in het persbericht bedragen werden genoemd.” Net als Mulder vroeg zij of rekening is gehouden met de kosten voor de huidige locatie van De Nieuwe Veste.

Lars Hoedemaker van D66 sprak over ontwikkeling van het EDS-plein. “Toen zou geen woningbouw mogelijk zijn vanwege de aanwezigheid van de Forbo. Terwijl er nu plannen zijn voor bouw van een school.”

De raad wil meer duidelijke informatie, ook vanuit de school. Het onderwerp komt weer aan bod in de commissievergadering van januari.

Lees ook:

College gaat uit van nieuwbouw Nieuwe Veste

Holwert-Midden in beeld voor Nieuwe Veste