Coevorden – Bij de Mijndert van der Thijnenschool in Coevorden stond woensdagavond les 6 van het project ‘Scoren voor gezondheid’ op het programma. Eerst stond er een ontbijt klaar voor de kinderen van de groepen 7 en 8 dankzij FC Emmen. Speler Michael Chacón vertelde, dat het belangrijk is om elke dag te ontbijten. De leerlingen kregen een echt FC Emmenshirt met achterop de tekst ‘Kans voor de Veenkoloniën’.

De maatschappelijke Stichting Naoberschap United van FC Emmen en Kans voor de Veenkoloniën gingen een samenwerking aan voor het tweejarige project ‘Scoren voor gezondheid’ voor basisschoolkinderen in de gemeenten Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn. De jongerenwerkers van Maatschappelijk Werk verlenen hieraan medewerking.

In de gemeente Coevorden was de start op 28 oktober. Ook de Paul Krugerschool in Coevorden en De Slagkrooie Schoonoord/CBS De Kiel doen mee.

De samenwerking heeft als doel om basisschoolleerlingen uit groep 7 in de zuidoosthoek van Drenthe door middel van een lesprogramma van twintig weken positief te beïnvloeden als het gaat om een gezondere leefstijl. Na het lesprogramma van twintig weken is er, indien mogelijk, een feestelijke afsluiting in het stadion van FC Emmen.

Lees ook:

‘Scoren voor gezondheid’ op basisscholen van start