’t Haantje – Coevorden is Culturele Gemeente Drenthe in 2021-2022. In het kader hiervan vindt in september 2021 het geweldige theaterspektakel ‘Woeste Gronden’ plaats in ’t Haantje. Inmiddels zijn de hoofdrolspelers bekend en is er een maquette van de decorstukken. Die worden aankomende week gepresenteerd. Uiteraard wordt op deze website hieraan aandacht besteed.

Een van de bijzondere verhalen uit de geschiedenis van de gemeente Coevorden is de gebeurtenis op 1 december 1965. Een boortoren in ‘t Haantje verdween, terwijl er mensen aan het werk waren, in de grond. Rondom deze gebeurtenis en deze locatie is de voorstelling ‘Woeste Gronden’ gemaakt. De Drentse vertaling van Macbeth door Jannie Boerema vormt de tekstbasis voor het spektakel. Het gaat over de strijd tussen mens en natuur en het koningsdrama van Shakespeare over macht en verval. Er zijn in september 2021 acht tot tien voorstellingen nabij de voormalige NAM boorlocatie in ’t Haantje.

Comité van aanbeveling

Woeste Gronden heeft een comité van aanbeveling. Dat bestaat uit Marijn de Vries (journaliste, voormalig profwielrenner en geboren in ’t Haantje), Maarten Veldhuizen (hoofd communicatie van de NAM) en Frank Westerman (schrijver en voormalig journalist).

Culturele gemeente

De provincie Drenthe benoemt eens in de twee jaar een Culturele Gemeente van Drenthe om een impuls te geven aan culturele activiteiten. Het wordt gezien als een grote stimulans voor kunst- en cultuurbeoefening in de gemeente en een prachtige kans om kunst & cultuur in Drenthe beter voor het voetlicht te krijgen. Coevorden volgt de gemeente Midden-Drenthe op. Coevorden staat garant voor mooie culturele activiteiten en evenementen. Het thema is ‘Verbonden in Verhalen’.

Meer informatie staat op de website Cultureel Coevorden.

Lees ook:

Culturele Gemeente barst van grote plannen