Coevorden – Voorzitter Richard Dimmendaal reikte vanochtend de cheque uit met daarop de opbrengst van de actie Help Kenan. In bijna zestig winkels in het centrum stonden spaarpotjes, die gisteren werd geleegd en de statiegeldbonnen werden geteld. Het totaalbedrag van deze inzameling is 1827,44 euro. In De Ganzenhoedster waren nog veel meer verrassingen. Burgemeester Bert Bouwmeester was aanwezig en sprak zijn waardering uit voor de actie, op touw gezet door Daniëlle van der Weide met steun van de Coevorder Handelsvereniging.

Het pand aan de Sallandsestraat, waarin grillroom Ali Baba was gevestigd, stortte zaterdagmiddag 7 december in door een gasexplosie. Vader Mahmoud Hasan kon vrij snel uit het pand komen. zijn vijfjarige zoon Kenan lag nog uren onder het puin, hij werd gelukkig gered door de enorme inzet van hulpverleners. Inwoners van Coevorden leefden volop mee met deze dramatische gebeurtenis.

Het gezin Hasan was vanochtend voltallig aanwezig en kwam schuchter De Ganzenhoedster binnen. Kenan had een enorm mooi pak aan gedaan voor deze gelegenheid. De bijna zesjarige jongen heeft nog wel wat problemen aan zijn arm, maar zijn vader liet weten dat dat goedkomt.

Het was aan Richard Dimmendaal om het bedrag bekend te maken en de cheque uit te reiken aan het gezin. Burgemeester Bert Bouwmeester had namens de gemeente nog een cadeau bij zich: een prachtige speelgoedhelikopter. Niet alleen werd geld gegeven, er waren meer cadeaus. Zo bood De Huttenheugte een verblijf op het park aan om even bij te komen. Een gezin had een kerstpakket ontvangen en schonk dat aan het gezin. Bovendien kwam er nog een verrassingspakket van een snackbar. Op de vraag “Houd jij wel van patatjes” reageerde Kenan met een stralende glimlach. Verder had de Coevorder Handelsvereniging nog gezorgd voor cadeaus voor Kenan en zijn zusjes. Die waren er erg blij mee en natuurlijk moest meteen alles worden bekeken.

Daniëlle is uitermate content met de opbrengst en de vele geschenken die werden uitgereikt. Zij bedankt de inwoners van Coevorden voor hun medeleven en giften.

Doneeractie

De doneeractie van Heidi Assen uit Coevorden heeft inmiddels 5.960 euro opgebracht. Deze actie loopt nog zeven dagen. Daarna wordt het geld, na aftrek van 6 procent commissie en 0,85 euro per donatie, overgemaakt aan Heidi en zorgt zij ervoor, dat het geld bij het gezin terechtkomt.

Een overzicht van alle artikelen over het drama:

Pand Sallandsestraat ingestort; vijfjarig kind is uit pand (update)

Politie kan maandag starten met onderzoek grillroom

“Laten we als één blok opstaan om getroffen gezin te helpen” (update)

“Mooi dat inwoners elkaar willen helpen”

Burgemeester spreekt waardering uit voor inzet

Aandacht voor reddingswerk bij Pauw

Onderzoek afgerond: door druk van binnenuit is pand ingestort

Al bijna zestig ondernemers hebben spaarpotje ‘Help Kenan’

Actie ‘Help Kenan!’ wordt afgesloten met uitreiking cheque

Geld is geteld: opbrengst actie ‘Help Kenan’ wordt dinsdag bekend