Coevorden – Rob van Klaveren, Karin Broekhuijsen en Claartje van der Linden tonen van zaterdag 7 januari tot en met zondag 16 april hun werk in Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat in Coevorden.

Voorzitter Monique van Roosmalen van het museumbestuur opent de expositie op zaterdag 7 januari om 12.30 uur. Vrienden van het Museum, medewerkers, oud-medewerkers en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Karin Broekhuijsen

Karin Broekhuijsen uit De Kiel, nog net in de gemeente Coevorden, is een professioneel fotografe met een passie voor landschaps-, natuur- en weerfotografie. In deze disciplines komt voor haar alles bij elkaar: het buiten zijn, het in de natuur vertoeven en het landschap vastleggen voor de volgende generaties. Zij gaf reeds elf boeken met fraaie fotobeelden uit, waaronder ‘Drenthe, door de lens van Karin Broekhuijsen’ en ‘De Hondsrug’. Daarnaast verleende zij medewerking aan het boek ‘De mooiste fotolocaties – Noord-Nederland’.

Rob van Klaveren

Rob van Klaveren woont in Kapellen, België. Hij is afkomstig uit Deventer. Dat schilderen iets voor hem was ontdekte hij tijdens de tekenlessen op de middelbare school. Hij experimenteerde met olieverf, maar volgde nooit les. Tijdens zijn studie geneeskunde en de vervolgopleiding tot longarts had hij altijd zijn schildersezel naast zijn bureau staan. Van 1998-2010 kwam hij helaas niet aan schilderen toe door zijn drukke werkzaamheden. Daarna pakte hij het schilderen weer op. Zijn stijl is magisch realistisch met vele symbolische elementen.

Claartje van der Linden

Claartje van de Linden uit Groningen onderzoekt in haar werk wat haar na aan het hart ligt. Dat vindt zij dicht bij huis: de schoonheid van de natuur in alle seizoenen, alledaagse en dierbare (familie)scènes en thema’s als troost, licht en verbeelding. Zij probeert de vitaliteit en schoonheid van bloemen en planten te vangen in potlood, verf en fineliner. Zij maakt haar tekeningen en schilderijen met olieverf, (kleur)potlood en pen op papier, linnen of paneel.

Museum Thijnhof is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het museum staat op www.thijnhof.nl.

Foto: voorbeeld van het werk van Karin Broekhuijsen.