Coevorden – Daniëlle van der Weide uit Coevorden is net als vele anderen begaan met het lot van het gezin, dat zaterdag zo hard werd getroffen door het instorten van het pand aan de Sallandsestraat.

Als één blok

Daarom wil zij iets doen om te laten zien, dat de inwoners van de gemeente Coevorden er zijn voor het gezin en eensgezind optrekken. “Het zou zo mooi zijn als Coevorden als één blok opstaat om te helpen. De gemeente is heel betrokken en houdt iedereen heel goed op de hoogte. Bovendien zal de gemeente zeker het gezin niet in de kou laten staan. Maar dan? Ik wil zo graag die mensen helpen, maar wel samen met iedereen, die zich betrokken voelt.”

Contact met gemeente en CHV

Inmiddels heeft zij contact gehad met de gemeente, die haar initiatief een warm hart toedraagt. Ook heeft Daniëlle contact gehad met de Coevorder Handelsvereniging. “Het zou zo mooi zijn als in het gemeentehuis en in de winkels een potje komt te staan waarin mensen een donatie kunnen doen.” In de loop van maandag wordt meer duidelijk welke partijen hun medewerking verlenen.

Benefietconcert

Ook is er al een initiatief voor een benefietconcert, waarover ook nog meer informatie komt. Deze initiatiefnemer pleit ervoor om alle activiteiten voor het getroffen gezin onder één paraplu te laten plaatsvinden, zo liet hij weten.

Ideeën

Wie ideeën heeft: die zijn zeer welkom! Die kunnen worden ingediend via het Facebookaccount van Daniëlle. Inmiddels is zij gestart met een doneeractie.

Zij wil de actie graag voor de kerst afronden. De gemeente heeft toegezegd om te helpen, dat het geld bij het getroffen gezin terechtkomt.

Er komen al veel reacties en ideeën binnen. Uiteraard houdt Coevorder Nieuws u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Tweede actie

Daarnaast is via Facebook een andere doneeractie gestart door een andere initiatiefnemer, die dit nog niet heeft bevestigd. Deze actie staat los van de actie van Daniëlle.