Coevorden – Burgemeester Bouwmeester is vanavond bij een evaluatie van de brandweerkorpsen, die betrokken waren bij de gebeurtenissen in de Sallandsestraat van afgelopen weekend.

Hij spreekt daar zijn waardering uit voor iedereen die een rol heeft gehad in de crisisorganisatie die zaterdag ontstond na de eerste meldingen over de explosie in de Sallandsestraat.

“Het is goed om op deze manier met elkaar het afgelopen weekend te evalueren. Niet alleen om te kijken hoe alles is verlopen en wat we hiervan kunnen leren, maar ook om stil te staan bij elkaar en hoe het met iedereen gaat. Afgelopen zaterdag was er binnen een klein uur een volledige organisatie in de benen met allerlei verschillende disciplines die samen aan de slag gingen om iedereen die getroffen was te helpen. Kenan uiteraard, en zijn vader, maar ook omwonenden, geschrokken omstanders en elkaar.

Lokale brandweerkorpsen die alles hebben gedaan wat in hun mogelijkheden lag om bij Kenan te komen, de specialistische teams die vervolgens met hun expertise de operatie konden ondersteunen en iedereen daaromheen die ervoor heeft gezorgd dat zij hun werk goed en veilig konden doen en ervoor gezorgd hebben dat iedereen over de benodigde informatie beschikte.

Het liet goed zien welke passie onze hulpverleners hebben voor hun taak. Een gebeurtenis als deze, zeker als er een kind bij betrokken is, heeft een grote impact op iedereen die een rol had in het proces. De betrokkenheid en gedrevenheid waarmee zaterdag werd gewerkt was indrukwekkend en ik kan daar alleen maar heel trots op zijn ”, aldus Bouwmeester in een gemeentelijk bericht op Facebook.