Coevorden – Het pand aan de Sallandsestraat, waarin grillroom Ali Baba was gevestigd, is zaterdagmiddag grotendeels ingestort door een gasexplosie. De burgemeester was ter plaatse. Inmiddels is de vijfjarige Kenan, die onder het puin lag, bevrijd. Hij verkeert in zorgwekkende toestand en is naar het ziekenhuis gebracht.

Medeleven

De burgemeester liet eerder via Facebook weten: “We leven erg mee met het slachtoffertje dat nog onder het puin ligt. Het gaat om de 5-jarige Kenan. Hij ligt sinds 15.00 uur gevangen onder de restanten van het gebouw boven hem. De situatie wordt zodanig dat wij ons zorgen beginnen te maken over zijn spoedige redding. De kans op onderkoeling is groot. Er wordt alles aan gedaan om hem zo warm mogelijk te houden en zo snel mogelijk uit het puin te halen.”

Helden

In zijn laatste bericht deelt hij complimenten uit aan de hulpverleners: “Kenan is zojuist uit het puin gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend. Ik wil mijn complimenten uitspreken richting alle hulpverleners voor hun geweldige inzet. Het zijn helden. We zijn in gedachten bij Kenan en zijn familie.”

Eerder werd al één persoon uit het pand gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

Door merg en been

Buurtbewoners lieten weten rond 15.00 uur een enorme knal te horen en gegil. “Het ging me door merg en been”, aldus een van hen. De hulpdiensten reden af en aan. De locatie is uiteraard afgezet. Veel mensen stroomden toe en spraken hun afschuw en medeleven uit aan de getroffenen.

De Veiligheidsregio Drenthe (VRD) heeft een extra kraan in stelling gebracht, zo meldde de organisatie voor brandweer, crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening in Drenthe via het Twitteraccount.

Stroom en gas in de buurt waren tijdelijk afgesloten.

De gemeente gaf eerder al aan op Facebook: “Hulpdiensten werken er hard aan om het slachtoffer onder het puin vandaan te halen. Om veilig te kunnen werken zijn stroom en gas in de straat tijdelijk afgesloten. Geef hulpdiensten alle ruimte om hun werk te kunnen doen.”