Coevorden – Afgelopen week werd een grote hoeveelheid onbekende korrels aangetroffen in het afvalwater op de rioolwaterzuivering in Coevorden van Waterschap Vechtstromen. Inmiddels is na onderzoek de bron van de lozing van de onbekende zaden/korrels gevonden, het betreft een bedrijf in Coevorden.

Medewerkers van het waterschap zijn op bezoek geweest op deze locatie en de lozing is per direct gestopt. Tijdens het onderzoek is duidelijk geworden dat als gevolg van verschillende oorzaken een slibuitspoeling plaatsgevonden heeft vanuit de eigen industriële waterzuivering van het bedrijf en zijn slibkorrels in het riool terecht gekomen.

Het waterschap bedankt degenen, die tips en ideeën over de slibkorrels hebben gestuurd.

De kleine grijze bolletjes drijven niet op het water en kunnen door zwaartekracht gescheiden worden van het water. Met de zandvanger op onze zuivering worden de korrels verwijderd. Er is inmiddels een container van ongeveer vijf kuub (5000 kilo) afgevoerd. Het water dat de rioolwaterzuivering verlaat, voldoet aan de eisen en is schoon om terug de natuur in te gaan.

Zie ook:

Waterschap treft grote hoeveelheid korrels aan in afvalwater